81. Büyük Atatürk Koşusunda Önemli Başarı

Tarihindeki en yüksek katılımlardan birine sahne olan Ankara’daki 81. Büyük Atatürk Koşusu’nda ilk sırayı Dumlupınar Üniversitesinin Altın Çocukları Fetene Alemu Regasa (Etiyopya) ile Elif Karabulut elde etti.

Dikmen’den başlayıp Ankara Garı önünde sonuçlanan 81. Büyük Atatürk Koşusu’nun startı, saat 14:00'da verildi. Yaklaşık yarım saat süren koşu 3 derece hava sıcaklığında ve kuru bir havada gerçekleşti. Startla birlikte ilk kilometrede öne çıkan beşli grup içinde yer alan Dumlupınar Üniversitesi BESYO’dan Fetene Alemu Regasa, 10.8 kilometrelik yarışı  30:02’lik derecesiyle kazandı.

Kadınlarda ise yine Dumlupınar Üniversitesinin Milli atletleri Elif Karabulut, 34:33’lük dereceyle birinciliği alırken, iki yıl önceki koşunun galibi Sabahat Akpınar 34:49 koşarak finişe ikinci sırada ulaştı.

Dumlupınar Üniversitesi BESYO Müdürü Doç.Dr. Adnan ERSOY ve Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Korkut YAPICI Ankara’daki 81. Büyük Atatürk Koşusu’nda Şampiyon olan Fetene Alemu Regasa (Etiyopya), Elif Karabulut ve Sabahat Akpınar’ı Kutlayarak Başarılar dilediler.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, Cuma