Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ev Sahipliğinde Düzenlenen 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi Pazar Günü Yapılan Kapanış Töreni ile Sona Erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ev Sahipliğinde Düzenlenen 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi Pazar Günü Yapılan Kapanış Töreni ile Sona Erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi sona erdi.

20-22 Ekim 2023 tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde ve Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (TÜBED) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 209 katılımcı hazırladığı 100 bildiriyle katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Çetin ÖZDİLEK ve TÜBED Başkanı Prof. Dr. Hasan KASAP’ın konuşmalarıyla Kongre açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından “Beden Eğitimi ve Sporda Etkili Öğretime Yönelik Farklı Bakış Açıları” konulu açılış oturumunda Dr. Peter ISERBYT, Dr. Nikolaos DIOGELIDIS ve Dr. Deniz HÜNÜK’ün sunumları yapıldı. Öğleden sonra ise Dr. Atilla ERDEMLİ’nin 'Spor ve Felsefe Üzerine Bir Söyleşi' konulu söyleşi, Dr. Gıyasettin DEMİRHAN, Dr. Hasan KASAP, Dr. Mehmet İNAN ve Dr. Zekai PEHLEVAN konuşmacı olduğu Beden Eğitimi ve Sporda Öğretmen Yetiştirme konulu oturum ve Dr. Michal BRONIKOWSKI, Dr. Malgorzata BRONIKOWSKA ve Dr. Selhan ÖZBEY’in konuşmacı olarak yer aldığı “Beden Eğitimi ve Sporda Olimpik Hareket” konulu davetli oturum ile devam eden Kongrenin ilk gününün ardından tüm katılımcıların yer aldığı gala yemeğine geçildi. Bedesten’de düzenlenen gala yemeğinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, Spor Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Çetin ÖZDİLEK ve TÜBED Başkanı Prof. Dr. Hasan KASAP’ın konuşmalarının ardından katılımcılarda kongreye ilişkin görüşlerini diğer katılımcılar ile paylaştılar.

Kongrenin ikinci gününde '1953’ten Günümüze Bir Sivil Toplum Kuruluşu: TÜBED' konulu oturumda Dr. Dilşad MİRZEOĞLU, Dr. Hasan KASAP, Dr. Ümit KESİM ve Şefik SİVRİKAYA konuşmacı olarak yer aldı. Günün ikinci davetli oturumunda ise Dr. Jiri KOURIL, Dr. Gıyasettin DEMİRHAN ve Dr. Tolga ŞİNOFOROĞLU, Antikiteden Günümüze Beden Eğitimi ve Spor konusu hakkındaki sunumlarını yaptılar. İkinci günün bilimsel oturumlarının ardından tüm katılımcıların yer aldığı Aizanoi Antik Kenti gezisi gerçekleştirildi. Katılımcıların büyük beğenisini ve ilgisini kazanan gezinin ardından Kütahya’ya dönülerek Kütahya Belediyesinin desteğiyle verilen akşam yemeği Kütahya Kalesi içerisinde yer alan Döner Gazino’da düzenlendi.

Poster, sözel ve çevrim içi sunumlar ile atölye çalışmalarının programda yer aldığı Kongrenin son günü Spor Bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen kapanış töreniyle sonlandı. Kapanış töreninde kongre başkanları Dr. Çetin ÖZDİLEK ve Dr. Hasan KASAP’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçilerek TÜBED tarafından verilen Mükemmellik Ödülü ve alanlarında en iyi sözel bildiri ödülünü kazanan katılımcıların ardından kongrenin en iyi bildirisi ödülü takdim edildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin ÖZDİLEK kapanış konuşmasında Toplam 209 katılımcının yer aldığı kongrede 100 bildirinin sunulduğunu, beş davetli oturumda beşi yabancı olmak üzere toplam 16 davetli konuşmacının yer aldığını, 11 atölye çalışmasının yapıldığını ve dolayısıyla büyük bir katılımın sağlandığı kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Spor bilimleri alanında önde gelen kongrelerden birine ev sahipliği yaparak, başarılı bir şekilde organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ileten Prof. Dr. Özdilek, başta etkinlik paydaşı TÜBED olmak üzere, kongreye katılım sağlayan tüm öğretim elemanları, beden eğitimi öğretmenleri, lisansüstü öğrenciler ve lisans öğrencilerine teşekkür ederek kongre kapsamında her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK’a şükranlarını sunarak kongreyi sonlandırdı.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe