Fakültemizden 100. Yılda Genç Yüzlerle İstikbale Yürüyoruz Etkinliği

Fakültemizden 100. Yılda Genç Yüzlerle İstikbale Yürüyoruz Etkinliği

Fakültemiz tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla 100. Yılda Genç Yüzlerle İstikbale Yürüyoruz etkinliği kapsamında Spor Bilimleri Fakültemizden Rektörlüğümüze yürüyüş gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Fakültemiz dekanı Prof.Dr Çetin ÖZDİLEK rektör danışmanlarımız, diğer dekanlarımız, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Fakültemizin önünden başlayıp Rektörlüğümüze uzanan yürüyüş boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Topluluk, Taç Kapı önünden Rektörlüğümüz önündeki Dumlupınar Anıtı'nın önünde yürüyüşünü tamamladıktan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada katılımcılara hitaben şu konuşmayı yaptı:

PROF. DR. KIZILTOPRAK: CUMHURİYET DEMEK DUMLUPINAR DEMEK

Sevgili meslektaşlarım kıymetli öğrencilerim, gençler, evlatlarım, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Dumlupınar’da görev yapmak bizim için bir şeref. Cumhuriyetin 100. yılında bu onuru, heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı çok mutluyum. 

Sevgili gençler, Cumhuriyet demek zafer demek, kudret demek, Dumlupınar demek. Dumlupınar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu zaferin ilan edildiği yer demek. 1922’de 30 Ağustos'ta bu topraklarda kazandığımız zaferle Türk milletinin hür olduğunu ilan ettik. O yüzden bizler bu topraklarda olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Sevincimiz ebedidir, çünkü Cumhuriyet ebedidir. Biz ilelebet Cumhuriyet, ilelebet Türkiye diyoruz. 100. yılımız kutlu olsun. İkinci yüzyılımıza adım attığımız bugünde geleceği daha emin adımlarla bakıyoruz. Sizler Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. 100 yıldır her alanda daima ileri adımlar attık. Cumhuriyet bizim için kutludur, mübarektir. Çünkü biz cumhuriyetle her daim ileriye baktık, her daim sevindik. Mutluyuz, gururluyuz. Bizim başımız hiçbir zaman yere eğilmedi. Bu cumhuriyet sayesinde oldu.

"ATATÜRK CUMHURİYETİ KURDUĞUNDA HEDEFİ TAM BAĞIMSIZLIK OLARAK GÖSTERDİ"

1923’te cumhuriyeti kurduk. 1974 yılında Kıbrıs Türklerinin imdadına Mehmetçiklerimiz yetişti. Cumhuriyetin, fazilet ve zafer olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bize bu cumhuriyet sayesinde gözyaşı döktürmeyen yüce ordumuza, kahraman komutanlarımıza minnet borcumuzu eda etmek düşüyor. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet bizi zaferde zafere taşıdı. Hatay’ın ana vatana katılması cumhuriyet tarihinin diplomasi zaferidir. O diplomasi zaferinin bir benzeri de Mavi Vatan’da Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılmaktadır. Bu teknolojik alanda bilimsel bir zaferdir, aynı zamanda askeri ve diplomatik bir zaferdir. Atatürk, cumhuriyeti kurduğunda tam bağımsızlık hedefini gösterdi. "Kendimiz üretmeliyiz, dünyaya teknoloji satmalıyız" denildi.

Atatürk cumhuriyeti bizlere emanet etti. Türk gençleri bu emanete sahip çıkmaktadır. O yüzden biz coşkuluyuz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adını taşımaktan dolayı çok gururluyuz. 100 yılda bu coşkuyu sizlerle yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet coşkusunu ebediyete kadar yaşatacağız. Bu fener hiçbir zaman sönmeyecek. İlelebet cumhuriyet, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti. Bayramınız kutlu olsun,  vatanımız milletimiz nice yüzyıllara kavuşsun.

Etkinliğin sonunda Spor Bilimleri Fakültemizin 2022 Avrupa Karate Şampiyonu millî sporcusu İsmet Durmuş, fakültemizin sancağını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a teslim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2023, Çarşamba